555

555, Ismael Vaccaro

ISBN: 978-84-947576-6-2

«És una bona i magnífica novel·la […] m’ha plagut extremadament llegir-la.» Isabel-Clara Simó

Gabriele i Wakako, cadascun a la seva manera, havien viscut sempre completament centrats en la recerca de la bellesa. En un dia de distracció, sota els til·lers dels jardins del Museu Rodin i atret per les notes del clavicèmbal que la Wakako estava tocant, en Gabriele descobrí que no estava sol.
555, amb uns personatges dominats per les seves obsessions, n’explora les profunditats i el pes del destí en la capacitat de les històries per a reinventar-se.

“En Gabriele veié la seva intensitat i no va poder estar-se d’admirar-la, d’enamorar-se de la seva bellesa i determinació. Era entendridor veure com n’estava de tan absolutament perduda malgrat la inqüestionable especificitat de la seva motivació. Havia permès que la recerca de la perfecció i la plenitud esdevinguessin el centre de la seva existència. La música de Scarlatti era el mitjà a través del qual la Wakako pretenia resoldre l’equació de la seva vida. Estava destinada, no cal dir-ho, a fracassar, com tothom, però el seu viatge seria únic i la seva caiguda una tragèdia èpica.”

Ismael Vaccaro, nascut a Cornellà de Llobregat el 1970, en l’actualitat ensenya antropologia i estudis mediambientals a Mont-real, el Canadà. Amb molt de temps a les seves mans ha reflexionat sovint sobre les obsessions, el potencial de la música com a paisatge viscut,  i sobre l’impacte de la bellesa en la quotidianitat. Producte d’aquest procés, i després de Levitat —la seva primera novel·la—, ens proposa ara aquest suggerent 555.